Bericht met betrekking tot de vaarweg Canal de Roubaix 
 
Het vaarseizoen start op 1 april 2017 t/m 15 oktober 2017.
Sluizen worden bediend van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u30. Bruggen worden maar tot 16u30 bediend maar dit kan makkelijk ingepland worden.
 
Wenst u meer informatie, dan kan u telefonisch contact opnemen via het nummer 0033 3 20 63 11 39 of mailen naar relaiscanal@lillemetropole.fr

 
 
 VNF vaarvignet online kopen (u moet over een printer beschikken om het vignet af te drukken)

Nieuwe kaart (06/2016) van Nord pas de Calais waarop alle havens en haltes vermeld staan.
Uitprinten en meenemen aan boord!

Informatieve sites
 
- Info over de Franse waterwegen (Voies navigables de France)
 
- Onderhoudsstremmingen Fra 2019 - onder voorbehoud - wijzigingen mogelijk
 
 
 
 
 
 
Het kanaal van Roubaix wacht op ons...
 
Het zal van ons, toervaarders, afhangen of het recent geopende kanaal van Roubaix en het hierop aansluitende Spierekanaal voor de pleziervaart geopend blijven.
Gedurende drie jaar moeten de huidige uitbaters (Espace Naturel Lille Métropole) namelijk aantonen dat voldoende jachten er gebruik van maken, zo niet... draait men de (geld)kraan dicht en kunnen beide kanalen opnieuw rustig dichtslibben.
Tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de toervaart te Lier, legde de Heer Jan Balduck, voorzitter van de werkgroep waterrecreatie van Promotie Binnenvaart Vlaanderen, eveneens de nadruk op het belang van het bevaren van het Spierekanaal en het kanaal van Roubaix.
Neem een vaarkaart bij de hand en bestudeer even de mooie lus die kan gevaren worden tussen Schelde en Deûle, van Bossuit, Warcoing, Roubaix, Quesnoy-sur-Deûle, Deûlémont, Wervik tot Kortrijk.
 
Voor de praktische kant (bediening, doorvaarturen,...) verwijzen we naar het artikel over het Spierekanaal, in de Kanaal 77 van oktober 2011, onder de rubriek "Vaarroute".
 
 
Voor inlichtingen kan je terecht bij clongueval@lillemetropole.fr  
 
            
 
Tel 0033 3 20 63 11 39. Mevrouw Camille Longueval spreekt ook Nederlands.
 
Tekst en foto: Nicole Van Belle - ms Pieter Gorus